19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Knedlík s vajíčkem

Název Množství a jednotka
1/2 knedlíku
anglická slanina 100 g
vejce 4 ks
olej na smažení
sůl 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Na každou porci potřebujeme asi 3-4 plátky knedlíku. Knedlík nakrájíme na kostky, anglickou, šunku nebo uzené nakrájíme na tenké nudličky. Rozehřejeme olej a opečeme na něm knedlík, hlídáme, promícháváme, aby se opekl ze všech stran, v průběhu přidáme anglickou, rovněž opečeme spolu s knedlíkem, pak zmírníme plamen na nejmenší a zalijeme rozšlehanými vajíčky, které jsme mírně osolili (anglická je slaná, tak opatrně). Za stálého míchání necháme vejce ztuhnout do požadované konzistence, jakou máme rádi. Podáváme s kyselou okurkou nebo zeleninou.





Další fotografie
 


RECEPTY

Houskový knedlík

Postup: V míse smícháme mouku a na malé kostičky nakrájený rohlík. Zalijeme vlažným... zobrazit recept

RECEPTY

Líčka na žampiónech

Postup: Líčka - mohou být vepřová, hovězí i telecí - očistíme, osušíme papírovou... zobrazit recept

RECEPTY

Vosí hnízda (Včelí úly)

Postup: Piškoty rozmixujeme nebo pomeleme a dáme do mísy. Máslo rozpustíme. K pomletým... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí prsa na kari s kuskusem

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na oleji. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Jetelinky - trojlístky

Postup: Z mletých lískových oříšků, cukru, citronové kůry a 4 žloutků na vále... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Pod Radničním kolem

V samém historickém centru jihomoravské metropole nabízíme posezenív tradičním...